iGo Amigo for Android teszt!

És ahogy megígértük itt az IGO navigációs alkalmazás tesztje .
ÍME:

A Windows Mobile eszközökre az iGo a kezdetektől fogva elérhető volt, a piaci képet tekintve viszont inkább az iPhone és az Android a két felület, amire érdemes odafigyelni. Az Apple esetében az iPhone 3GS tavalyi megjelenése tette lehetővé a Nav N Go illetve a versenytársak számára, hogy megjelenhessenek navigációs szoftvereikkel, az Android platformon pedig tavaly júniusban született meg az első "turn by turn" navigációs program. Van még (:

Telepítés:

Az itt található lépéseket követve két perc alatt telepíthető és használatra kész az iGo. Mindössze egy böngészőt kell elindítani, ott a http://android.naviextras.com/dlapk címre kell lépni, a következő lépés pedig a szokásos módon tovább haladni, mint bármely más telepítéskor. Az első beindítás után egy gyors alap beállítások sorozatai után máris az Andrássy úton találjuk magunkat, majd a GPS jel működése után máris indulhat az utazás.Az Android iGO My Way alapjában véve egy iGO Amigo. A változások nem túl jelentősek, bár nagyon hasznosak, igaz néhány ziccert kihagytak a fejlesztők, úgyhogy még van fejlődési lehetőség.

Az Android hatékony hatása a Nav N Go-nak:

Az Android egyik legnagyobb előnye az áttekinthetése, a nyíltság, s a készülékek erőforrásainak szabad kombinálhatósága. A telefon névjegyzékében szereplő "postacím" bejegyzésre kattintva, de akár a böngészőben egy térképre mutató linket megnyitva az Android felajánlja a választásokat, hogy melyik alkalmazásban szeretnénk megnyitni a címet. Ez alapból a Google Maps, de ugyanígy választható az iGO is. Igaz a Google Maps azonnal elindul, az iGO-ra pedig legalább 8-15 másodpercet kell várni, viszont még így is aegyszerű navigációt indítani. Csupán az feketíti be ezt a képet, hogy az indítás után az iGO többször kifagyott, s csak sokadik próbálkozásra volt hajlandó megemészteni a címet, akkor viszont megmutatta pontosan, s felismerte az "utcanév házszám, város" szintaxist. Az iGO-n belül nem érhetőek el a telefonon tárolt névjegyek, habár a programnak van jogosultsága azokat írni és olvasni is. Az viszont még kellemetlenebb, hogy a szoftver nem kapcsolja be a GPS-t ha az nincs külön beállítva, így ha valaki gyakran használja, az kénytelen folyamatosan bekapcsolva tartani az "utcaszintű helymeghatározás" funkciót, ami gyorsan lemeríti az akkumulátort. Cserébe viszont az iGO indítása után nem kell perceket várni mire a GPS-jel élesedik, szinte azonnal látjuk helyzetünket. Szintén az Android sajátosságaiból adódik, hogy a tájolást sem kell külön állítgatni a programban, hanem a mobilt elforgatva változik az álló és fekvő nézet. A menü és a kezelés egyébként teljességgel megegyezik az iPhone változattal, itt semmilyen meglepetésre nem kell számítani. A térképnézetben az ujjunkat a kijelzőn végighúzva előjön egy gyorsmenü, ahol a 3D-t, a nagyítást és a színeket lehet állítani, illetve a "Hol vagyok?" menüpont is itt kapott helyet. Az androidos menügombokra sem lettek egyedi funkciók állítva, akár a vissza, akár a menü gombot nyomjuk meg, akkor is a térkép és a menü nézet között ugrál a program.

 

Címkék: google mobil teszt cikk gps május update amigo android app igo 2011 fájl A cikk megjelenését támogatta a RichPOI.com kereső óriás és hírportál.

2011.05.20. 17:56 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bestandroid.blog.hu/api/trackback/id/tr982919711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Lájkoltál már Minket?

Látogatók

Friss topikok

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása