Samsung Galaxy S III - kézbe vettük és kipróbáltuk

Emlékeztek még a Galaxy S II-re? Nos, a tavaly bemutatott készüléknek most méltó utódja lett, a Galaxy S III. A csütörtöki nap folyamán a Samsung Londonban bemutatta az új zászlós hajóját, amiben egy négy magos processzor van, egy 4,8 hüvelykes Super Amoled HD, 8 megapixeles hátoldali kamera, 1,9 megapixeles előlapi kamera, NFC. 

És mivel állunk szemben? A Samsung megpróbálta az egész Galaxy S családot egy telefonba bele rakni, persze rengeteg újdonsággal (S Voice, Face Zoom, új TouchWiz). A processzor egy új saját fejlesztésű Exynos processzor, ami magonként 1,4 GHz-es. A Sasmung ebbe a készülékbe egy teljesen új PenTile mátrixos Super Amoled HD kijelzőt rakott bele, ami nagyon éles képet tud kiadni. Részletekért kattints a továbbra !

Hardver:

Első rápillantásra kicsit csalódottak vagyunk, amiért a Samsung nem túlozta el a telefon dizájnját. Ez nem azt jelenti, hogy a szerkesztőségünknek nem tetszett csak szerintük az egész Galaxy S család dizájnból összeszedett házat kapott. Kicsit a Galaxy Nexusra hasonlít, mint a Galaxy S II-re, a lekerekített élek nagyon az első Android 4.0-s telefonra hasonlít. Kézben tartva a telefont nagyon nagy a Super Amoled HD kijelző, de pát nap használat után megszokható, de nagyon jól simul a kezünkbe, szóval nem kényelmetlen a fogása. Nagyon könnyű telefon, egészen pontosan 133 gramm, csak egy kicsivel nehezebb, mint a nem rég bemutatott HTC One X, és 8,6 mm vékony.

A telefon két színben lesz kapható: Marble fehér és Pebble kék. A telefon külsejét műanyag védi, az elejét meg feltételezhetően Gorilla Glass. A telefon előlapjának az alján 3 gombot találunk: menü gomb, home gomb, vissza gomb. A menü gomb és a vissza gomb érintés érzékeny és képes világítani is, ha azokat használjuk. 

Samsung Galaxy S III preview: hands-on with the next Android superphone

A telefon egyik gyenge pontja a fizikai gomb, méghozzá a Home Gomb. Ezt a Samsung érdekes módon meghagyta fizikai gombnak, mint az eddigi Galaxy S családban is úgy volt.

A 8 megapixeles kamerának a teljesítménye nagyon hasonlít a már megszokott Galaxy S II és Galaxy Note-hoz. A Samsung viszont rengeteg új funkciót tett bele a kamera szoftverébe, például: Face Zoom, Face Slide Show, de még rengeteg más funkciót elrejtett a Samsung a szoftverben. Az új zászlós hajó viszont jobb képeket csinál, mint elődjei. 

A kijelző egy 4,8 hüvelykes Super Amoled HD-s megjelenítő. Mi a rossz hír? Az a bizonyos "plusz" az a PenTile mátrixos kijelző, ami azt jelenti, hogy 303ppi-s (ez még mindig kevesebb, mint az iPhone 4S-ben). A jó hír,  hogy a kijelző felbontása rendületlenül nagyon magas. A kijelzőt egy Gorilla Glass 2 plexi védi. 

Image

A Galaxy S III-at egy új technológiás Exynos processzor hajtja meg, ami magonként 1,4 GHzet ad le a készüléknek. A Galaxy S II-ben található processzornál 65%-kal gyorsabb. Sajnos nem tudtunk játszani GTA III-al, hogy kipróbáljuk mit is tud, se benchmarkot nem tudtunk lefuttatni. A böngészőben, viszont akadás mentesen mentek a flash tartalmú oldalak és a két ujjas zoomolás.

A telefonban egy 2,100 mAh-s akkumulátor található, ami egy vezeték nélküli töltéses funkcióval rendelkezik. Az akkumulátor mellett kapott helyett a micro-SIM, emellett pedig megtalálható a micro-SD kártya foglalat. A készüléket három háttértárral tudjuk megvásárolni: 16, 32, 64 GB-os verzióban (mint az iPhone-t is). Ezek mellett találhatunk benne Bluetooth 4.0-at, NFC-t, DLNA-t, Wifi Direct-et.

Szoftver: 

A Samsung nagy erőfeszítésekkel készítette el a szoftvert. Rengeteg új funkciót tartalmaz, de a legfontosabb valószínűleg az új TouchWiz, a Nature UX TouchWiz. Az egész szoftver az Android ICS-re épül (ami jelenleg a legfrissebb Androidos operációs rendszer). 

Image

A kezdő képernyőkön legalul 5 állandó ikont tudunk elhelyezni, amiből egy az, ami megnyitja az alkalmazások/modulok listáját. A készülékbe rengeteg nagyon szép élő háttérképet található, ami a természettel kapcsolatos. 

A beépített billentyűzet is tartalmaz új funkciókat. Az összes ikont a Samsung átrajzolta TouchWiz ikonokra. A Samsung intelligenciáját elösszőr a lockscreenen, ahol rengeteg effektet találhatunk és shortcutokat. 

Összegzésben ez a készülék nagyon jóra sikerült, egy erős processzorral és egy nagyon szép kijelzővel felszerelve. Bővebb teszttel a megjelenés után fogunk jönni június elején. 
Megjött a hír közben, hogy a T-Mobile tervezi a készülék forgalmazását, szóval már csak 1 hónap és egy részletesebb teszttel jelentkezünk! 

A cikk megjelenését támogatta a RichPOI.com kereső óriás és hírportál.

2012.05.05. 10:50 3 Hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://bestandroid.blog.hu/api/trackback/id/tr134489700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loyal - www.loyalmunkaruha.hu · http://www.loyalmunkaruha.hu 2012.05.07. 15:32:27

mennyiért számolnak be egy alig használt SII-t? :D

bestandroid.blog.hu 2012.05.07. 15:44:52

@Loyal - www.loyalmunkaruha.hu: Kb. 100 ezer forintér vagy maximum 110 ezerért számítanak be egy alig használt SGS II-t.

Loyal - www.loyalmunkaruha.hu · http://www.loyalmunkaruha.hu 2012.05.07. 16:01:10

@bestandroid.blog.hu:
Köszönöm szépen, de leginkább költői kérdés volt, még alig vettem meg az SII-t, ha le is cserélem, majd csak jövőre, az s4-re...

Lájkoltál már Minket?

Látogatók

Friss topikok

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása