Megkezdte működését a Google+ - A Valóság és a Közösségi Hálózat találkozása!

A Google tegnap váratlanul indította el a Google+ közösségi szolgáltatását. Egyenlőre még csak meghívóval működik, de valószínűleg a Google mindenki számára elérhetővé teszi.

A Facebook a maga 100 millió felhasználójával és a funkciójaival elég magasra tette a mércét a Google ezt most túlszárnyalni szeretné. A kérdés viszont, hogy nem-e késett el vele?! A nemrégiben elindított +1 a Googlenél néhány külföldi oldalnál üzemel, mint például a Google keresés, Android Market stb. Ezzel azt szerették volna a fejlesztők, hogy aki "lájkolta" annak az ismerősei tudomásul vegyék, hogy barátjuknak mi tetszik és mi nem.

A Google nagyon összetettre és sok funkcióval készítette el a Google+t. Az egyik funkciója Circles(Körök) ennek lényege, hogy csoportokba tudjuk osztani az ismerősöket és azokkal tartalmakat megosztani. Ezzel a keresőóriás célja, hogy a munkahelyi, iskola, baráti csoportoknak könnyedén lehessen tartalmat ajánlani. A Circles másik oldala a Stream(Hírfolyam) ennek célja, hogy az ajánlásokat látjuk egy helyen.

A Sparks funkció önállóan keresi a nekünk megfelelő tartalmakat. A Google szerint ez olyan nagypapától kapott újság részleteket tartalmazz.

“A Hangouts a véletlen találkozás lehetősége az interneten.” Feltételezések szerint, egy "nyílt chat" ahova meghívóval lehet csatlakozni bárkinek.

A Huddle (Konferencia) egy videó telefonálás a lenti videóban látható.

Mindehhez természetesen elérhető mobil alkalmazás. Ennek egyik fő funkciója az automata videó és kép feltöltés -> bármilyen beavatkozás nélkül elvégzi. A Google+ban nem kell magánéleti dolgok miatt idegeskednünk. A videók terén egészen biztosan a Youtubera építkezik, de a képek ügyébe még nem biztos, talán Picasa?

A Google ezzel az új funkciójával látszik, hogy nem akart direkt szembe menni a Facebooknak, de az is látszik, hogy pályázik arra az elismerésre, ami a Facebook-nak van.

Vajon sikerülhet a Google+nak a Facebook meghódítása vagy csak Google rajongókat sikerül neki átállítani magához?!

A cikk megejelnését a SaleBook - Az Első Közösségi Kedvezménypláza támogatta.

Címkék: google mobil facebook market android közösségi június 2011 1 google A cikk megjelenését támogatta a RichPOI.com kereső óriás és hírportál.

2011.06.29. 14:42 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bestandroid.blog.hu/api/trackback/id/tr153024702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Lájkoltál már Minket?

Látogatók

Friss topikok

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása