Kitört a világháború a mobil gyártó cégek közt

A mobilgyártó cégek az elmúlt hetekben egymást perelik "szabadalom" sértése miatt. Az oldalon is olavashattok ezekről a perekről. 

A Sony az LG-t, Microsoft a Foxconnt és a Google-t, Huawei a ZTE-t, Ericsson a ZTE-t, Kodak az Apple-t, RIM a Kodakot és, szinte mindenkit perel az Apple. Erről készült is egy érdekes kép, ami az elmúlt pár hét pereit mutatja meg. Az ábrán jól látszik alig, van olyan mobilgyártó cég, amelyik kimaradt volna ebből a perjátékból. A szabadalmak főleg 10 évvel ezelőtti "hülyeségekre" vonatkoznak, amikre már alig emlékszünk.


A perek vége általában a készülék ideeiglenes betiltását, komoly pénz bírság vagy akár készülék teljes betiltását jelenti. Ezekre a per sorozatokranagyon sokan új szabadalomakat vásárolnak és kezdik az új szabadalmak általi pereskedéseket. 

A cikk megjelenését támogatta a RichPOI.com kereső óriás és hírportál.

2011.08.25. 15:59 · 1 trackback Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bestandroid.blog.hu/api/trackback/id/tr593179981

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Apple feketesége 2011.08.25. 17:09:36

Az Apple tette a saját termékét hasonlatossá másokéhoz és aztán beperli őket a hasonlóságra hivatkozva.  Mert ugyebár ha kitart a fehér dizájnszínénél, akkor azért a fehér és a fekete inkább ellenkező, mint hasonló dizájnmegjelenés. Talán még arr...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Lájkoltál már Minket?

Látogatók

Friss topikok

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása